fbpx
השתלת שיניים ביום אחד

כל הטיפולים

השתלת שיניים ביום אחד – All on 4

אנחנו חיים בעולם שרק הופך מהיר ודינמי יותר עם השנים. במציאות כזאת, רבים מצפים לתוצאות מהירות – גם בתחום כמו השתלת שיניים שבעבר נתפס ככזה שלא יכול לספק אותן. בשנים האחרונות היכולות בתחום השתלת השיניים עשו קפיצת מדרגה משמעותית, מה שפתח גם אפשרויות לביצוע שחזורים בחלל הפה – תוך יום אחד במקום תוך כמה שבועות או חודשים.

השתלת שיניים ביום אחד, המכונה גם "אול און פור" (All On 4) נחשבת מבוקשת ביותר – ואפשר בהחלט להבין מדוע. אז הנה כמה דברים שכדאי לדעת על הטיפול שצובר פופולריות רבה בארץ ובעולם:

למי מתאימה השתלת שיניים ביום אחד ולמי פחות?

מטבע הדברים, כולנו נרצה לבצע טיפול מהיר להשתלת שיניים ולא לפרוס אותו על פני תקופה ארוכה. עם זאת, חשוב לזכור כי הטיפול הזה אינו יעיל בכל המקרים ולא מתאים לכל המטופלים. זכרו כי שתלים אמורים להחזיק כמה עשורים ואנחנו אף שואפים שהם יחזיקו לכל החיים. כדי להבטיח זאת, חשוב לוודא שאנחנו בוחרים בטיפול המתאים ביותר – ולא בזה שבא למלא סיפוק מידי בלבד.

מידת ההתאמה לטיפול תיקבע לאחר שהרופאים שלנו יבחנו את מצבו הייחודי של חלל הפה שלכם. באופן כללי, הטיפול פחות מתאים למי שנזקק להשלת עצם לקראת ההשתלה ולאנשים שסובלים ממחלות כרוניות כמו סוכרת, מחלוב לב או אוסטאופורוזיס.

בנוסף, נמליץ שלא לטפל בשיטה הזאת באנשים שמעשנים באופן קבוע ולא יכולים להפסיק לפרק זמן מסוים וכן למי שחורקים שיניים בלילה בצורה שגורמת להרס השיניים.

איך נערכים להשתלת שיניים ביום אחד?

השלב הראשון והחשוב ביותר בתהליך הזה יהיה להכיר קצת יותר לעומק את מצב חלל הפה שלכם. לשם כך נבצע בהתחלה בדיקות שונות – לרבות צילום CT שיעזור לגבש תמונה מדויקת יותר של מצב הפה. הבדיקה תעזור להבין האם בכלל יתאים טיפול מהיר להשתלת שיניים וכיצד לתכנן בצורה נכונה ומדויקת את השתלים.

בפגישה הזאת יש לעדכן את הרופא על מחלות כרוניות, תרפות שאתם נוטלים וכל דבר אחר שעשוי להשפיע על הטיפול. לאחר מכן הרופא יבחר, תוך דיון עם המטופל כמובן, את סוג השתלים הרצוי ואת סוג הטיפול שישרת בצורה הטובה ביותר את המטרות שלו.

גיא שרון מומחה השתלת שיניים

השתלת שיניים All On 4: כך היא מתבצעת

שתלים, חשוב להבין, הם מבנים דמויי בורג המחוברים ללסת במקום שורש השן שאבדה. בהשתלת שיניים מהסוג הזה מקבעים ארבעה שתלים בתוך עצם הלסת על מנת לאפשר יציבות מתמשכת ותמיכה בכתרים – שמהווים תחליף לחלק הנראה לעין של השן.

עד כה, נדרש חלון המתנה של כמה חודשים בין התקנת השתלים האלו עד להנחת הכתרים. עם זאת, בשיטה החדשה, כאשר מקבעים ארבעה שתלים בלסת, הדבר מספק כאמור יציבות שמאפשרת להניח את הכתרים כבר באותו הטיפול. חשוב להבין כי גם הכתרים האלו הם זמניים ונדרש להחליפם לאחר פרק זמן של כמה חודשים – בדרך כלל כחצי שנה.

הכתרים הזמניים מאפשרים תפקוד מלא, לעיסה ואסתטיקה מצוינת – אך יש להם תאריך תפוגה. בזמן הזה מעבדת השנים תייצר את הכתרים הקבועים שיתאימו בצורה אופטימלית לחלל הפה ויישמרו לאורך שנים ארוכות – בתקווה שלכל החיים.

הטיפול כולו צפוי לארוך שעות בודדות – בין שעה וחצי לארבע שעות בהתאם לצורך הדנטלי. זאת בהשוואה לטיפולים ארוכים הרבה יותר בשיטה המסורתית שנפרסים כאמור על פני כמה חודשים.

היום שאחרי: כך תבטיחו את הצלחת הטיפול

מידת האחריות של המטופלים ביום שאחרי, תכתיב במידה רבה את הצלחת התהליך ותשפר את סיכויי הקליטה של השתלים בחלל הפה. כדי לעזור להצלחת התהליך חשוב להקשיב היטב להנחיות הרופא ולמלא אותן בקפידה.

בשעות ובימים שאחרי הטיפול, יש להימנע ממאכלים קשים, קרים או חמים מאוד. גם בחודשים הבאים חשוב שלא לאתגר את שחזורי השיניים ולהימנע מפעולות שעלולות לסכן אותם – כמו לעיסת קרח, עטים או דברים קשים אחרים.

בנוסף, יש להקפיד כמובן לצחצח את השיניים לפחות פעמיים ביום וכן לנקוט בפעולות נוספות שיבטיחו שמירה על בריאות הפה – לרבות שימוש בחוט דנטלי וטיפולי שיננית להסרת אבנית מהשיניים ומהמרווחים שביניהן.

חשוב גם לזכור להגיע לרופא לטיפולים משלמים במועדים שנקבעו וכן באופן כללי לבצע ביקורות שגרתיות במרפאת השיניים לפחות פעם בשנה גם בהמשך החיים.